Per ells

Aquests dies hem tengut la visita de Joan Horrach que és un membre fundador i col·laborador de l’associació “Per ells” que al 2005 va començar la seva activitat amb nins i nines de Bielorússia afectats per la catàstrofe de l’explosió de Txernòbil.

Primers nins i nines que vengueren a passar l’estiu a Mallorca

Horrach ha volgut presentar la tasca que duen a terme a l’alumnat de primària del CEIP S’Hort des Fassers ja que, des de fa molts anys, és tradició que tot l’alumnat, des d’infantil i fins a primària, elaborin una postal “solidària” que la duen a casa i les famílies fan una donació per a una ONG i enguany s’ha pensat en l’associació “Per ells”.

L’alumnat ha escoltat amb molta atenció i s’ha mostrat molt receptiu i sensible a tot allò explicat. Han pogut veure mitjançant les fotografies com viuen i els problemes que tenen les famílies de Bielorússia i d’Ucraïna derivats de la radioactivitat primer i ara de la guerra.

També ens han cedit unes fotografies i n’hem fet una exposició al passadís central de l’escola en la que es mostren habitants de Bielorússia afectats per l’explosió de la central. Hem titulat l’exposició: Txernòbil, molt més que una catàstrofe…

En definitiva s’ha volgut fer una tasca de conscienciació i que l’alumnat entengui per què i per a què fan les postals i per a què serviran els euros recaptats.