Guanyadors del concurs de creació de llocs web

Dotació.cat organitza des de fa una sèrie d’anys un concurs de creació de llocs web arreu dels territoris de parla catalana i en diferents categories – primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius – que pretén estimular que l’alumnat es converteixi en creador de contingut digital en català i que a través dels seus projectes puguin desenvolupar la competència digital i investigadora sobre un tema de lliure elecció.

Al CEIP S’Hort des Fassers això es duu a terme a les sessions d’EAO amb l’alumnat de 6è de primària, que en grups de 3 o 4 persones fan una tasca de recerca, recopilació i redacció dels continguts que han d’integrar el projecte en forma de web.

El contingut digital que creen pot tenir diferents formats i pot estar creat en diferents aplicacions com les eines Google, Canva, Thinglink, vídeos a YouTube, eines de creació de mapes mentals. Tot això baix l’estructura de creació de webs del WordPress que és l’eina de creació de pàgines web més utilitzada en el món a escala professional.

http://ensagradapescar.cat/ ha estat el projecte que el jurat, compost per professionals del sector, ha considerat que era el web guanyador.

L’alumnat integrant d’aquest grup de treball són d’esquerra a dreta Albert Truyols, Adam Mohand, Joan Sastre i Álex Guillén.

La seva afició a la pesca ha estat el nucli central d’aquest projecte en el qual han exposat diferents eines que s’utilitzen, han presentat diferents tipus de peixos i han parlat sobre la zona que més coneixen com és el Port d’Alcúdia.

Només ens queda donar-los l’enhorabona a tots per la seva implicació i al mestre d’EAO, Ramon Quetgles per inculcar el bon ús de les eines i dispositius digitals i que siguin creadors i consumidors de continguts digitals responsables.

Altres projectes que també es van presentar des del CEIP S’Hort des Fassers són: