Jornada de la mar

El CEIP S’Hort des Fassers ha celebrat la jornada de l’objectiu de centre que aquest curs ha estat sobre la mar. Amb el lema “Una escola la mar de salada” s’han duit a terme diferents tallers, xerrades i exposicions a càrrec de múltiples entitats expertes sobre diferents àmbits del món de la mar. Així hem tengut:

 • Rafel Mas, Patró Major de la confraria de pescadors de Sant Pere de Palma, que ens ha explicat la feina dels pescadors i ha duit diferents aparells de navegació com la brúixola, xarxes i fil per explicar com s’arreglen les xarxes.

 • Bàrbara Aloy, científica del Centre Balears de Biologia Aplicada (CBBA), que ha explicat als més petits la tasca dels bussejadors científics.

 • Glória Fernández, de Palma Aquarium, que ens ha fet una xerrada en la que explica la seva tasca en la recuperació de la fauna marina de les Illes Balears, en concret dels dofins i de les tortugues marines.

 • Lorena Reynés, que ens ha fet un taller de manualitats realitzant meduses reciclades amb botelles de plàstic.

 • Aina Sánchez, educadora ambiental de GRAM, que ens ha explciat les carecterístiques de la posidònia, els seus usos, la seva importància i les seves funcions…

 • Kiko Miró, un pescador del Moll, que ens ha fet una explicació sobre l’ofici del pescador professional.

 • Sebastià Munar, arqueòleg de l’Institut Balear d’Estudis d’Arqueologia Marítima (IBEAM), que ens ha explicat la professió dels arqueòlegs aquàtics i quin és el patrimoni cultural del fons marí de les Illes Balears.

 • Josep Florit, Mestre d’Aixa, que ens ha fet una xerrada sobre l’ofici dels antics constructors artesans de les barques.

 • Ana Morillas, científica del Centre Oceanogràfic Balear, que ens ha fet una xerrada sobre les dones científiques que treballen i estudien la mar.

 • Paula Anglada, de l’IMEDEA, que ens ha fet una explicació sobre les espècies invasores de la nostra Mar Mediterrània.

 • Jaume Amengual, artesà nàutic, que prové d’una família de pescadors, i que ens ha ensenyat els nusos més importants del món dels vaixells.

I aquests són els nostres passadissos i aules:

El hall vist des de dalt
Passadís de 6è
Passadís de 5è
El racó de 4t. El Titànic i els tresors.
Rampa de la posidònia
Missatges dins una botella a 6è
L’auca de la conquesta
Passadís de 3r
Passadís d’infantil
Passadís d’infantil
Passadís de 2n
Passadís d’infatil
Passadís d’infantil
Passadís d’infantil
Passadís d’infantil
Passadís d’infantil
Aula de música
Hall de menjador
Passadís d’anglès
Passadís de 1r
Racó de lectura
Hall
Mural del Hall
Pujada al Titànic
Passadís de 4t
Hall d’infantil
Una escola la mar de salada
La nostra camiseta
Alumnat de primària

Finalment hi ha hagut portes obertes a partir de les 13:30 en la que pares, mares i demés familiars han pogut gaudir de les exposicions i fer una volta amb els seus fills perquè els expliquin tot el que han fet i après sobre la mar.

L’enhorabona a tothom i gràcies al claustre, AMIPA, conserge i sobretot a la Cap d’Estudis per la seva implicació en la preparació i desenvolupament de la jornada.