Correllengua 24

La flama de la llengua, que simbolitza la reivindicació de l’ús de la llengua pròpia de les Illes Balears, que és la catalana, en tots els seus àmbits d’ús (escola, sanitat, administració, justícia…) ha passat avui pel municipi d’Alcúdia i ha comptat amb la participació de totes les escoles del municipi.

El Correllengua es tracta d’un acte festiu i no competitiu que no va contra res ni ningú, simplement vol reclamar que la llengua catalana que es parla a Mallorca no caigui en desús i que gaudeixi, com a llengua minoritària i minoritzada, de les mateixes oportunitats que qualsevol altra que sigui oficial en el nostre territori.

L’alumnat s’ho ha passat molt bé i la participació de totes les escoles ha estat massiva. L’organització de l’acte, que ha estat tot un èxit, ha estat a càrrec de Joves de Mallorca per la Llengua i de l’entitat local de l’Obra Cultural Balear d’Alcúdia. Tot plegat ha comptat amb el suport de l’Ajuntament d’Alcúdia i Eulàlia Carbonell, professora de filologia catalana de l’IES Port d’Alcúdia i cap d’estudis ha llegit el manifest.