25N, dia contra la violència masclista

Avui, al CEIP S’Hort des Fassers hem celebrat un acte recordant la jornada del 25N contra la violència masclista. La comunitat educativa del centre s’ha volgut sumar així a donar suport i a conscienciar la societat sobre aquesta xacra social que desgraciadament ens enrevolta.

Cap a les 10h s’ha desplegat un llaç violeta enrevoltat de paraigües blancs amb el lema escollit des de la nostra escola en favor de la igualtat i s’ha llegit un manifest per part d’alumnes de 5è i 6è. . Aquest lema que surt serigrafiat als paraigües és una glosa:

A més de l’acte central en què ha participat tot l’alumnat del nostre centre, mestres, AMIPA i personal laboral, durant el matí s’han realitzat tallers entre l’alumnat del cicle inicial. Aquests tallers han consistit en realitzar diferents danses de cançons que tracten la temàtica de la igualtat i contra la violència masclista. El cicle superior ha treballat la temàtica mitjançant contes i presentacions digitals.

A part d’això, a infantil han inaugurat una exposició amb fotos que cada alumne ha aportat de les dones més significatives per a ells, mares, padrines, germanes i fins i tot mestres.

Cada membre de la comunitat educativa de l’escola se n’ha duit un paraigües com el que es veu a la foto amb la finalitat de recordar aquest 25N de 2019 i que de qualque manera el municipi d’Alcúdia quedi inundat de paraigües blancs pregonant el lema inscrit.

Tots aquests actes i la compra de paraigües ha estat possible gràcies a una subvenció de 2300€ de diferents organismes com la Conselleria d’Educació Universitat i Recerca de les Illes Balears i del Ministeri de la Presidència del Govern d’Espanya.